Erdek Kamp Alanları | Kapıdağ Yarımadası Kamp Alanları
Canlarım instagram hesabımı (@pusulasizbetty) takip ediyorsanız yaz boyunca Erdek bölgesinde koy koy gezdiğimi görmüşsünüzdür. Denizden ve güneşten asla bıkmayan bir yapım var. Hal böyle olunca da sezon benim için ekim ayına kadar sürüyor diyebiliriz. Yaz aylarında aşırı kalabalık olan Erdek ve çevresi uygun fiyatlı olması sebebiyle oldukça popüler. Bu durumda da tatilciler Erdek Kamp Alanları nerelerdir? Kapıdağ’da hangi koylara gidebiliriz? diye hemen google amcaya soruyorlar. 🙂
Sizler için Kapıdağ Erdek bölgesindeki ücretli ve ücretsiz kamp alanlarını kendi tecrübelerim ile derledim. Kamp hayatının tadına varan bilir ki vazgeçilmez bir aktivitedir. Tabi ki de bir çok otel ve pansiyon bulunmakta Erdek’te. Ancak bunun zevki de bir başka tabi. 🙂
Kamp yapamaya karar vermişken Kampçılığın Ufak Tüyoları yazıma göz atın.
Düzler Bölgesi:
Erdek’teki ücretli kamp ve karavan alanlarının bir çoğu bu bölgede. Eski Erdek yolu üzerinden gittiğinizde sırasıyla Erdek kamp alanlarını göreceksiniz. Bandırmadan, Erdek otobüslerine bindiğinizde yine kolaylıkla buraya gelebilirsiniz. Bu bölgenin denizi duru ve sakindir, kuytuda kaldığı için çok fazla rüzgar da almaz. Aynı zamanda çok güzel restaurant ve beachler de bu bölgede bulunur. Ben çadır istemiyorum bungalov olsun doğayla iç içe olsun diyorsanız, onun için de bir kaç öneri de bulunacağım.
-
- Mysia Beach Camping
-
- Ant Camping
-
- Kapıdağ Camping
-
- Cumhuriyet Camping
-
- Çamlaraltı Camping
-
- Göktur Motel Camping
Olanaklar: Hemen hemen bütün alanlarda çadır/karavan alanı ve çadır kiralama, mangal alanı, duş-wc, elektrik, büfe, bulaşık yıkama alanı, buzdolabı, park alanı mevcut olmakla beraber plajı da bulunmaktadır. İşletme sahiplerine elektrik ve buzdolabı kullanımı hakkında bilgi almayı unutmayın. Çünkü, bazı işletmeler bu hizmeti ücretli verebiliyor.
Beach, Restaurant ve Bungalovlar;
-
- Kiraz Beach
-
- Verde
-
- Parmos
-
- Yaman Beach
-
- Bir İnci Yalısı
Erdek Bölgesi:
Hareketli gece hayatı, kafeleri, upuzun sahili ve Avşa’ya olan ulaşımı ile Erdek binlerce kişinin tercihi olmaya devam ediyor. Denizi çoğu zaman dalgasız olan Erdek’te sahilde kamp alanı yok ve çadır kurmak yasak. Dilerseniz sahil boyunca bulunan otel ve pansiyonları da tercih edebilirsiniz ancak bizim konumuz bugün kamp alanları. Çuğra Bölgesinde sahilin hemen arkasında başlayan geniş özel kamp alanları bulabilirsiniz. Özellikle Çuğra Bölgesi’nin günbatımına aşık olacağınıza garanti verebilirim.
Erdek kamp alanları olanakları diğerleri ile benzer olup, çadır/karavan alanı, çadır kiralama, buzdolabı, duş-wc, elektrik, mangal alanı bulunmaktadır. Bu bölgenin en büyük avantajı hem doğa ile iç içesiniz hem market gibi imkanlara erişiminiz kolay hem de Erdek gece hayatından da uzak kalmıyorsunuz.
-
- Çuğra Kumsal Balık Restaurant ve Kamping
-
- Ünlü Kamping
-
- Şeker Kampı Tesisleri
-
- Ay Kamping
-
- Yeşilim Kamping
Benim favorim imkan, manzara ve rahatlık açısından ilk iki kampın alanı.
Günbatımına karşı romantik bir yemek için mekan önerisi:
-
- Hoca’nın Yeri Beach Restaurant
-
- Motto Beach Restaurant
-
- Mai Restaurant
-
- Kıraça Restaurant
Ocaklar Bölgesi:
Renkli gazinoları ile ünlü olan Ocaklar tam bir kafa dinleme yeri. Denizi, Erdek’e nazaran daha derindir. Küçük ama şirin olan merkezinde bir çok pansiyon, otel bulabilirsiniz. Yine burada da sahile çadır kurmak yasak malesef ki. Ama tatlış bir çok kamping alanı bulabilirsiniz. Fiyat olarak da Ocaklar daha uygundur.
-
- Siesta Beach Camping
-
- Işık Park Beach, Karavan Camping
-
- Selçuk Kamping
Narlı Köyü:
Narlı tam bir balıkçı köyü desek yeridir. Sessiz, sakin olan köyde ücretli kamp alanı mevcut değil onun yerine çok uygun fiyatlı pansiyonları tercih edebilirsiniz. Ancak sahil boyunca istediğiniz herhangi bir yere çadırınızı kurabilirsiniz. Tek sorun biraz yol üstünde kalıyor olması. Bunun haricinde ücretsiz bir kamp alanı da mevcut. Ağaçların altında çadırınızı kurup güne kuş cıvıltıları içinde denizi selamlayarak başlayabilirsiniz.
Küçükova Koyu:
Bir çok kişinin bir numaralı tercihi olan koy tertemiz suyuyla sizi karşılaşıyor. Suyunun derin olması yüzme severler için ayrı bir avantaj. Koyda hiç bir işletme ve sosyal imkan bulunmamaktadır. Bu sebeple tüm ihtiyaçlarınızı karşılayarak koya gelmelisiniz. Koyda çok fazla ağaç bulunmaması ve olanlarında çok önceden kapılmış olması sebebiyle şemsiyenizi yanınıza almayı unutmayın. Bazen çok rüzgarlı olabilmesi sebebiyle çadırlarınızı sağlamlaştıracak malzemeler edinmenizde fayda var. Koya iniş için aracınızı yukarıda, yol kenarında bırakmanız gerekmektedir. İniş yolu oldukça bozuk olup özellikle alçak araca sahipseniz hasar verebilirsiniz. 4×4 / SUV tip araçlar oldukça rahat koya inebilmektedir.
Koy çok güzel ancak bir büyük bir sorunla karşı karşıya. Küçükova’ya gelen kampçı arkadaşlar tüm çöplerini ortalık alana bırakıp gitmektedirler. Bu sorun; koyun değil, biz insanların büyük kusuru. Sizlerden ricam çöplerinizi de beraberinizde götürün ki doğa’ya ihanet etmeyin.!
Büyükova Koyu:
Yine sessiz sakin olan köyde özel kamp alanı bulunmamaktadır. Plaja çadırınızı kurabilir, karavanınızı yerleştirebilirsiniz. Ancak gölgelik bir alan bulunmamaktadır. Bu sebeple tedarikli gelmelisiniz. Konaklama olarak Paflima Bungalov ve Asya Ahşap Evleri de tercih edebilirsiniz. Anlamadığım şekilde bu koy pek ilgi görmemektedir. Oysa denizi oldukça temiz ve berrak olan Büyükova sizleri bekliyor.
Turan Köy:
İşte Kapıdağ Yarımadası’nın gözbebeği. İncecik kumu, masmavi denizi gelen herkesi kucaklıyor resmen. Orta uzunluktaki sahili için yeni bir yürüme yolu yapıldı, şemsiyeler konuldu bu sene. Hemen derinleşen sakin bir suyu var. Genel bir park problemi dışında her şeyi çok güzel bu koyun. Ağaçların altında mavi ile yeşilin buluştuğu kamp alanları mevcut. Market, pansiyon, kamping gibi olanaklara kolayca erişebilirsiniz. Ücretli kamp alanları;
-
- Kaplan Beach Camping
-
- Yeşilçam Camping
-
- Çamlaraltı Camping
BONUS: Turanköy Ahşap Evler’de de ailece konaklayıp tatilin tadını çıkarabilirsiniz.
Manastır Koyu:
Küçücük olan koy Turanköy’ün hemen ilerisinde kalıyor. Koyun sonundaki işletme harici herhangi bir işletme bulunmamakta. Özellikle karavancıların sevdiği koylardan biri burası. Sahil boyunca bir çok çadır ve karavanla karşılabilirsiniz. Market ihtiyaçlarınızı Turanköy’den karşılamanız gerekmektedir. Bu koyda da gölgelik alan bulunmamaktadır. Ama görülüp denize girmeye değer bir koy olduğunu söyleyebilirim. Erdek kamp alanları denilince favori koylarımdan biri oluyor kendisi.
Kirazlı Manastırı:
Tarihi m.ö.’sine dayanan manastır kalıntılarının çevresinde hayatın tüm akışından uzak doğa ile başbaşa bir şekilde kamp yapabilirsiniz. Elektrik, wc-duş gibi hiç bir imkan bulunmamasına rağmen doğal hayatı tatmak isteyenlerin değerlendirebileceği bir lokasyon.
Ormanlı Köyü:
Kapıdağ Yarımadası’nın en uç noktasında kalan plaj, denize direkt baktığı için bazen dalgalı olabiliyor. Uç noktada olmasından kaynaklı gidiş yolu biraz uzun ancak sessiz sakin bir yer. Bir kaç pansiyon konaklama için hizmet vermekte. Ücretli bir alan mevcut değil sahile çadırınızı kurabilirsiniz. Yine burada da gölgelik bir alan mevcut değil. Haftasonu biraz kalabalıklaşsa da tam kafa dinlemelik bir yer. Ayrıca oralara kadar gitmişken Ormanlı Şelalesi’ni görmeyi de ihmal etmeyin.
BONUS: Kapıdağ Göleti
Özellikle kar yağdığında kış kampı yapmanın zevki bir başka oluyor. Ateşinizi yakıp sucuklarınızı pişirirken bir yanda da gölete yansıyan kar manzarayı izlemek paha biçilemez. Kış mevsimi sebebiyle yolu bazen karlı veya çamurlu olabiliyor, giderken dikkat etmek de fayda var. Hava şartları da oldukça sert. Özellikle off-roadcıların vazgeçilmez duraklarından birisi burası.